Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så gick en dag ifrån min tid

 

Jag undrar om
sorgen har byggt bo
det känns som
om den inte ger mig ro

Hur kan jag göra annat
än låta den ta plats
även om den nu har stannat
så får den bo i sitt palats

Min älskade som döden tog
har lämnat saknaden till mig
och sorgen får visst aldrig nog
av nya ansikten som visar sig 

Jag får nöja mig med det jag får
och låta dagens timmar ticka på
Sakta kanske att det framåt går
fast det är så svårt att nu förstå

Att leva i nuet låter väl bra
Fast dagen bara är lång och svår
Det är det enda liv man kan ha
när sorgen igenom mig går

Var glad och tacksam för allt han gav
hör jag att jag borde vara nu
Av kärlek jag hade ett väldigt hav
Med tomma händer jag gått itu

Så gick en dag till ifrån min tid
och kommer aldrig mera åter
Med en dag minskar min inre strid
och nattens sömn min sorg förlåter

Om jag blir bönhörd får jag drömma
om min älskade i denna natt
Då kan all min kärlek strömma
genom honom som gav min skatt

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-13 13:05



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Den stora sorgen som stillnat ner men som längtar efter ett möte i drömmen- underbar dikt!
2008-03-14

  papessa
så underbart diktat och hoppas att du blir bönhörd
2008-03-13

  Hildegun Relefors
Vackert, som ett skilingtryck!
2008-03-13

  Betlehemsstjärnan VIP
Du ger mig tårar som faller i denna berörande pärla...\"Kärleken kommer och kärleken går, ingen kan tyda dess lagar\" sjungs det..O vem kan alltid förstå eller hantera på rätt sätt..tiden och sorgen måste få ta sin plats, tills bara fina minnen ger glädje..Underbart vackert skrivet!/B
2008-03-13

    Melona
jaaaa

det är verkligen en skatt att ha älskat så,
du skriver så fint om din man att
din kärlek går igenom ända till mig...

önskar så, kloka du
att det
lättar med sorgen, förstår att det gör ont!
2008-03-13
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP