Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

85 ord (kontrollräkna om du vill) om vintern 1932 (det finns inget mer att säga om oss baby så nu få


1932,

den vintern kröp kylan
som ett istäcke i atmosfären
och samlade bortfrusna själar
till himlens likfärd

den vintern frös niagarafallen
och sövde vattnet till våren
och lät kylan kasta snö i
världens lungor

den vintern fick istiden en vän
om så bara för en stund
att dela solens strålar som
längtade efter att slicka frost
från världens underlag

när våren slutligen kom
var den vackrare än någonsin
och bjöd på porlande vattenfall
och fjärilsdans på gröna fält

(men trots detta glömde ingen
vintern då niagarafallen frös)






Fri vers av vetlandaslyna
Läst 634 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-13 17:49



Bookmark and Share


    pralinerfördödsdömda
/och lät kylan kasta snö i
världens lungor/

grymt, fan du äger ju! otroligt bra!
2008-03-16

  Bjarne Nordbö
Sanslöst bra. Yeeeea.
2008-03-14

  korpfjäder
Och jag är benägen att tro vartenda år. Fast jag vet att du inte ens var påtänkt... Hjälp så vackert!!!
2008-03-13

  Blodros
...vackert!!..
2008-03-13
  > Nästa text
< Föregående

vetlandaslyna
vetlandaslyna