Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Högsommarhög betyder alltså att jag var hög på själva sommaren som sådan. Inte på något annat. Sådant nyttjar jag inte. Endast idioter gör det.


EN KVÄLL PÅ ISLANDSBRON

jag minns en kväll på islandsbron
en ung rebell
rätt ny i tron
en ny båt lade ut från land
och styrde mot en helt ny strand
det var en höst
en fredagskväll
och -79 var det väl
på väg mot nytt decennium
och nya, dittills slutna rum

sitter här högsommarhög
minns sjömansvisornas sug
minns hur högt planerna flög
innan jag fann min refug
bro mellan söder och norr
broar till minnenas torg
där är man dömd till att gå
tills man har funnit sin borg

det var en kväll på islandsbron
sensationell revolution
mitt ego triumferade
och london signalerade
man trodde att man var en VIP
en rik turist på egotripp

Gud gav mig ett nytt språk och
en egen liten \"yoko\"
balladen om oss båda
är frihet som får råda
balladen om bohemen
här utanför systemen
blås, vilda vind på paret
i denna vind finns svaret

LARZ GUSTAFSSON juni-juli 1997




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 369 gånger
Publicerad 2008-03-14 07:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Nonsens.
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP