Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
\"Ja, tänk ändå vad man har sett under alla dessa år\", som en viss namnkunnig förkunnare sade vid ett tillfälle.


JUKEBOXEN PÅ PRINCESS

signalerar: \"stick! stör mig inte!\"

vill ha lugn och ro

signalerar: \"skapar och skriver!\"

trivs i orubbat bo

håll er undan för mina dikter

släpp fram poesin

här finns fina framtidsutsikter

lägg ingen sordin!

 

 

då seglar ett gitarrsolo fram över stan

en sommargitarr från förr

det letar sig in i mitt sinne i dag

där finns en halvöppen dörr

rumsterar, chockerar, vibrerar en stund

drar fram någon minnesbild

sen drar det vidare mot stigslund

och vinden blåser vild

vi hörs väl igen glad sommar till dess

minns du när \"pogo dancing\" fanns i jukeboxen på princess?

 

träffar en gammal punkidol

växlar några ord i all hast

tänk vad roligt vi hade då

med drömmar av belgisk plast

nykläckta vildar tar över stan

själv har jag lyssnat mig less

på spedding och vibrators på jukeboxen på princess

 

vill inte byta ut det liv

som utav nåd jag fått det vore inte progressivt

att hylla den tid som gått

men visst var det roligt

och visst var det fest

ändå var det hela en missriktad protest

 

LARZ GUSTAFSSON 970627-28




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-14 07:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP