Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är inspirerad av sciencefiction och system of a downs nya skiva, samt stephen kings noveller!


Vi var ovärderliga

Vi gömmer oss under dammet
från vindsvågor av
positivladdade vätekarbonater

\"Minns du\" säger jag
och tänker tillbaka
\"minns du, redan för femton år sedan
jag var fem
du sa att
vi blir mindre och mindre
värda
Livet blir mindre
och mindre
för oss

Nästa dag
ringde mamma på ambulans
stoppade ditt självmordsförsök\"


Vi kryper genom
gamla avlopp
de får inte se oss

Gömmer oss i nån
söndersprängd förort

ser himlen brinna

Vi är de sista
och jag vill inte,
men tror att,
vi gjort mörkret
till sanningen

Iallafall här
i denna
av världar
där livet blir
mindre och mindre

\"Vi skulle ha gjort nåt\"
säger du och

ser framtiden
flyta genom vasken
med det radioaktiva vattnet

\"Vi hade en chans
en gång...
Vi var ovärderliga\"






Fri vers av johii
Läst 880 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2005-06-08 16:06



Bookmark and Share


  fannyy
härligt skrivet, slutraderna var skitbra:)
2005-06-13

    crying_pawn
snyggt skrivet! Gillar speciellt hur du får ihop de olika delarna.
"ömmer oss i nån
söndersprängd förort"
kanske du kan använda "en" istället för "nån"?
och kanske kan du göra något åt mittpartiet för att få det lite intensivare?
Bra skrivet i alla fall!
2005-06-13

  Glittermolnet
Vackert! Vill bara lyfta fram..(bara)
Vi kryper genom
gamla avlopp
de får inte se oss

Gömmer oss i nån
söndersprängd förort

ser himlen brinna

Just detta att "de"(de där) inte får se, det tycker jag är helt på pricken rätt.
Inte helt säker på vad du menar med det,
men. Speciellt när man man kanske mist gnistan, man vill gömma sig ifrån de som berövar en ens gnista(??).

Det sista behöver ingen kommentar, det är bara "ååå" ( mkt tung suck).
---------

men tror att,
vi gjort mörkret
till sanningen

Tycker inte som utopia att det skall ändras. Det är perfekt som det är och hennes förslag skulle bara trassla till saker och ting.
2005-06-11

  stannar kvar
Goddamn.
Helt underbart, verkligen totalt älskar den. Fortsätt så. (och visst förnimmer jag SOaD:s spöke i bakrunden, nu när du har sagt det)
2005-06-08

  utopia
oj.. den här var snyggt skriven. du lyckas skapa bilder på ett helt fenomenalt sätt.. speciellt raden om det radioaktiva vattnet som flyter förbi är stark.

däremot stör raden om att mörkret är den enda sanningen lite.. känns oklart vad du menar och lite som en klyscha. om du hade skrivit att "vi har gjort mörkret till den enda sanningen" eller "nu är mörkret enda sanningen" eller nåt i den stilen så hade den meningen gett mig rysningar istället för att sticka ut och irritera som en jobbig ylletröja... :P
2005-06-08

    Agnieszka
åh, underbart. jag läser denna och ser bilderna du skapar. de är skarpa.
tycker om språket och uppdelningen. har faktiskt inte ett enda klagomål =)
2005-06-08
  > Nästa text
< Föregående

johii
johii

Mina favoriter
T-RED
precis exakt nu