Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=qDuW3NvjqJY


HÄNDELSERNAS CENTRUM

surfar genom centrum
på en våg från himmelen
in från åttiotalet
kommer det en gammal vän
samma gamla toner
som anno dazumal
två från skilda zoner
i samma nittiotal
kalla vindar blåser
trots att sommaren kom hit
kärleken ska kallna
tidens tecken
bit för bit
slutet rycker närmre
för varje dag som går
var finns hjärtevärme
som läker själasår?
solidariteten
ska slockna mer och mer
rot- och rastlösheten
har ökat, som du ser
vi går mot augusti
sedan blir det höst
strängarna har brustit
finns det trygghet?
finns det tröst?
det ska komma nya dagar
det är sant och underbart
och det hjälper ej att klaga
det är klart och uppenbart
men vårt liv är ingen saga
och ditt hjärta stannar snart
och då kan det inte lagas
eller få en helt ny start
det ska komma nya dagar
och jag tackar Gud för det
men exakt hur många är de?
det finns ingen här som vet
det ska stiftas nya lagar
innan laglöshet tar vid
tänk att alla dessa dagar
är vår enda korta tid!
tack, min Gud, för varje ny dag
dessa gåvor som vi får
tack för alla dessa veckor
tack för månader och år
själva livet är en gåva
ja, en underbar present
men en dag så slocknar lågan
liksom ljusen i advent

seglar hem från city
fylld av tankar, tro och trots
tacksam för mitt liv
för etappmålen som nåtts
glimtvis kan jag skymta
bortom drömmarna vi drömt
varma fadershanden
som vill vårda oss så ömt

LARZ GUSTAFSSON 970619




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-15 07:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP