Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under alla kalla nätter


är det du som kommer med mardrömmar
när jag oförberedd står sårbar och liten
är det du som ännu går in i mitt sköraste
fast det gått så många år så mycket tid

tomheten som inte finns ett ord till
när det bara dör inuti mig
har du kommit för att tortera mig
öppna mörkrets tunga portar

när jag tvivlar igen på allt jag ser
då vet jag att det är din röst som talar
den beordrar mig hur jag ska känna
visar vilken bild jag ska betrakta i min spegel

och du lärde mig under alla kalla nätter
att tillit är en livsfara
för nära känslor bränner sönder huden
du visade mig allt om brustenhet
hur kärlek blir till hat

jo visst står du här framför mig
fast osynlig för ögat
du står bredvid under inom mig
men bara just nu
jag drar dig ut med våld
din sista dag är kommen

inga ord eller handlingar du förmedlat
ska påverka min väg framåt
har försummat så mycket
av såren som du skapat
den du djupt in i skelettet
lät mig tro att jag var










Övriga genrer av devilsangel
Läst 443 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-03-14 23:04



Bookmark and Share


  aol
fångad av din dikt av ordens tygd so går rakt till mitt hjärta
tack
2008-03-15

  isabel louise
starkt berörande man kan inte väja sig för känslan som störtar mot en när man läser, jag sitter fastnaglad! jättebra skrivet! ditt vackera språk tar andan ur en med sin styrka!
2008-03-15

    Melona
du skriver ohyggligt bra,
det är liksom svårt att värja sig
för ordens tyngd och sanning!
Applåderar
2008-03-15

    sunnanvind
Känner och vet att du definierar den som satt djupaste smärta inom... Insikten smakar gott! kramar!
2008-03-15

  Lena Renman
Den vi älskar ger våra hjärtan till och öppnar oss för kan skada oss värst mest och på de mest förödande sätt.

Smärtan läser jag i orden i dessa rader men också om att till sist sätta en gräns och stoppa det destruktiva flödet.

Applåd

Lena
2008-03-15

  Bodil Sandberg VIP
Ja även jag får gåshud här..känslor av förlorad tid..runnen i den blekaste kalla sand..

\"när jag tvivlar igen på allt jag ser
då vet jag att det är din röst som talar\"

orden gör ont mycket ont ..rör mig i hjärtats djup
2008-03-15

  issac.a.m
Starka och kraftfulla ord som en sorgsen vind..slår in i själen..En mycket stark dikt som berör på djupet.Helt underbart
2008-03-14

    ej medlem längre
Jösses kvinna som du skriver! Huden knottrar sig och den du talar om kommer nära nära...och där får han stå, nära men inte alltför nära...på lagon avstånd, hanterbar!
Jag har nog aldrig läst en text som bättre beskriver denna demon som äter upp en inifrån och lämnar ett skal kvar!
Lysande!! applåder och ett bokmärke!
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel