Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är mina ögon



du håller mig varsamt när bergen omsluter
med sin grå toning av köldslagen hårdhet

leder mig med trogen hand av ömhet
till bäckens porlande symfonier
där sorgen mynnar ut och allt ont tar slut

du är försiktig med min skörhet
när jag blöder av sårens smärta
under trädens djupa rötter
samlar du spillror av det forna jag
när vi möts i samma rädslor

du är mina ögon när jag står förblindad
när styrkan drunknar i havets kraft
smeker du mig själsligt till ro på natten
jagar bort mörkrets faror med din trygga famn

du stannar så nära som jag tillåter
även då planeter skiljer oss åt
är förstelnad av din omtanke
fastbränd i dina andetag

djupt berörd av hur du orkar
älska mig efter allt




Fri vers av devilsangel
Läst 511 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-15 11:08



Bookmark and Share


    JJ VIP
Vackert! Måste vara en oerhörd ära att vara föremål för dina ord! Applåd! Mvh. JJ.
2008-03-15

    ej medlem längre
Så vacker så vacker i sin ömsinthet!
Målande skriver du om det svåra och om det ljuva och positiva...
2008-03-15

  isabel louise
åh så vackert!! berörande om tillit..
2008-03-15

    sunnanvind
Tillit...trogen i mörkrets slitande stormar...ljusnade skyar då allt syns stå klart!
2008-03-15

  Michaela Dutius
jag bara drunknar i din underbara dikt.
njuter som esteten njuter ett fulländat konstverk
2008-03-15

    Melona
du skriver så fint

och det är en fröjd att läsa!
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel