Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VUXEN

här står jag mitt i livet
snart blir jag 36
med alla mina nojor
blessyrer och komplex
för ung för -68
jag missade -77
en märklig medelmåtta
mitt i alla tabun

men våren kom fram till city
och vemodet rullade ut
vi genomgick höstens
och vinterns härdande lut
när nuet är allt som gäller
och nåden fått göra entré
behövs ingen parabol
och ingen kabel-tv

en sällsynt solig vårdag
bland grönska och betong
en härlig slicka-sår-dag
när världen ej känns trång
med mina ögon slutna
jag ser en färggrann vy
en bild från det förflutna
dit vill jag inte fly!

i år kommer jag att säga:
\"det är 17 år sen i år\"
när jag hör studenterna sjunga:
\"den ljusnande framtid är vår\"
på väg in i ljusa juni
syrénernas sköna tid
jag tackar min Gud
som fyller mig med livslustens frid

LARZ GUSTAFSSON 970512-13-14




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-17 15:44



Bookmark and Share


  karenina VIP
jag gillar gunget jag känner när jag läser och den härligt positiva känslan som dina ord förmedlar! :-)
2008-03-17

  Bjarne Nordbö
Vem behövep parabol och kabeltv när internet finns.
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP