Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom din dörr

I rummet bredvid ligger någons dotter
fastbunden och våldtagen
Hon gråter och ber om glömska

I trappuppgången har den hemlösa
redan frusit ihjäl
Någon har tagit hans filt

Utanför är det någon som har hängt sig
i den stora eken
Han är naken och helt tyst

I grannhuset är det pojken som skriker
om nätterna
Hans pappa får inte längre röra sin fru

En bit bort är det en flicka
som svälter
Hennes mamma uppmuntrar och ler

Så finns de olyckliga föräldrarna
som super
Efter att de har slagit sina barn

På skolgården är det någon
som inte finns
Hon kommer alltid att vara osynlig

På gatan mittemot sätter sig en flicka
i hans bil
En okänd man som erbjuder kakor och saft

Längre bort är det en lättklädd kvinna
utan ögon
Kanske var det hon som klöste ut dem

Kanske var det jag




Fri vers av Agnieszka
Läst 1435 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2005-06-10 13:00



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
hemsk!!!!!!!!! bra!
2007-09-10

  yoyyo
oj. magen vill vrida sig några tusen varv.

riktigt bra skrivet
2006-03-26

    crying_pawn
...
hemska bilder, som vanligt skriver du väldigt berörande!
2005-06-13

  Sofiapoema
Otroligt smärtsamt. Det gör nästan ont att det är sant. Och du skriver det så levande så man ser det som i en film. Jätte bra!
2005-06-13

  Peter Stjerngrim VIP
Innerligt smärtsamt träffsäkra bilder du förmedlar ...
De gamla magikerna som fanns innan det Antika Grekland växte fram hade en besvärjelse som löd fritt översatt ...
- Vi är barn av jord - Jämväl barn av det stjärnbeströdda himlavalvet ...

Önskar att hela vuxenvärlden hade denna insikt och visade såväl sina egna som andras barn den respekt, vördnad och varsamhet som är grunden för barnets utveckling av tillit såväl till sig själva som till vuxenvärlden! ...och som till livet självt ...
2005-06-12

  Morvern
Det här är det bästa!!!!! Underbart skriven och inte ett uns sjävömkan eller sentimentalitet, helt enkelt superb!
2005-06-11

  Markattan
Ruggigt bra om den verklighet vi lever i och har så tätt inpå oss, antingen vi vill eller ej. Väldigt väl och kraftfullt beskrivet!
2005-06-10

  stannar kvar
Det är en ful värld och dina ord beskriver det väldigt bra. Gör mig på något sätt både arg och ledsen på samma gång. Väldigt bra språk och flyt i den. Ännu ett lysande verk av dig, prinsessan.
2005-06-10

    ej medlem längre
Ja usch usch, den hemska mörka verkligheten som vi egentlgien inte vill se och kännas vid...
2005-06-10

  Rachel Roth
återigen, ge du röst åt det mörka, mörka som vi helst inte vill se
2005-06-10

  Edrik
Dyster iakttagelse med vass penna! Bra
2005-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Agnieszka