Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gissningar och oförstånd



Splittring

ögonen försvann i fjärran

rakt in i dimman
från ett liv, två liv... miljoner liv
... vad vet jag?
de, alla... fast i sig själva

som du... som jag... som vårt negerade vi...
lika fast som en morgondimma...
lika diffust
men jag vet... det stör... men jag vet...

vet att du finns därute... två miljoner liv bort...
två miljoner försakade liv bort...
... det räcker med att sluta ögonen
och jag kan nästan känna din andedräkt
spelande på min kind
störande min orakade uppsyn
du blandas med min och
röklukten tar över... symboliskt...
... verklighetstroget

som en dröm jag aldrig riktigt haft
letar sig bilder varsamt in i kall blick
och så lindas ögongloberna in i vatten och jord
korrumperar... men det håller inte länge...
och slutligen stannar det...

tyngden av kroppen håller hårt
som att fötterna var inborrade i jordskorpan
fast...
på samma plats
i samma tid
i samma värld

precis som du
precis ett ögonlock bort
så... så långt bort

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-19 22:13



Bookmark and Share


  Just Emotions
jättebra skrivet*
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen