Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men Sagolika ville inte leva på hopp, hon ville leva på kärlek


jag kallar henne Sagolika
och klär henne i tyger av hopp
låter henne dansa under orden
jag lindade runt hennes sinnen

ibland älskar jag henne
då hon sträcker sig till skyarna
och drar ner himlen som ett täcke
och förför varenda moln

men Sagolika dör ibland
hon samlar krossade drömmar
i ett valnötskal och spottar på
verkligheten med ett förakt
större än planeterna som
cirkulerar i hennes blodomlopp

hon vaknar alltid
med regn under huden
och skam under ögonlocken
och i varje cell dansar hatet

världen gav henne träd att
klättra upp i tillsammans med
röda fjärilar och prästkragar
men hon tycktes alltid ramla ner
utan att någonsin träffa marken

och trots att hennes fötter är kalla
och hennes hud har spruckit efter
alla gånger hon fallit

så är hon ändå Sagolika
för efter förlust kommer vinst
och låter hoppet brinna i hennes vener
som en evig låga och en fackla av liv

för

när hon en dag når marken
kan hon resa sig upp igen




Fri vers av vetlandaslyna
Läst 501 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-20 21:35



Bookmark and Share


    AnnaGs
jag förundras över hur du alltid lyckas fånga en sån oerhört stark känsla i dina texter, även i denna.
Trots att jag egentligen inte har mkt att säga så blir det att jag kommenerar iaf!
Du har en gåva,
var rädd om den !
2008-03-23

  korpfjäder
Där ser man nödvändigheten av att falla. Och tanken går vidare till nödvändigheten att gråta och att längta och allt annat som är motsatsen till att vara tillfredsställd och obehövande.
Du skriver sagolika texter du!
2008-03-20

  mayhem and order
Men shit, jag kan inte låta bli att kommentera dina texter. Vad är det här då? Jo det är presis så mycket polaritet som \"Sagolika\" kan snärja bara i sitt namn och det är så bra framfört.
2008-03-20
  > Nästa text
< Föregående

vetlandaslyna
vetlandaslyna