Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnan med den blåa Själen

 

 

Inte långt ifrån sanningen fanns en kvinna som hade en blå själ

och av allt hon gjorde i sitt liv så önskade hon bara väl

små tankar hon sände ut i de stillsamma nätternas luft

hon tände stjärnor åt barnen och lindrade när det var tufft

 

Just denna dag var från början precis som alla andra dagar

hon sprang omkring bland grästuvorna i alla kohagar

klöverblommor plockades och skulle sedan läggas i fantasin

just de röda klöverblommorna var de som hade mest magi

 

Med famnen full av dessa magiska små blommor röda

sprang hon vidare mot det land där man pratade med döda

hon rundade raksträckan och skuttade rätt in bland alla

la på dem stora filtar av värme för de började bli kalla

 

Så satte hon sig ner för att samtala med den ena

sin viskande röst hon släppte fram och la på bena

varsamt och fint den rullade ihop sig och kurrade

somnade precis just där, även om de döda surrade

 

Det som skilde denna dag från alla de andra var

att denna natten tog inte slut utan hon blev kvar

Så kvinnan sitter fortfarande med sovande röst

och allt för många barn saknar hennes varma tröst...




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 581 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-22 21:06



Bookmark and Share


  Thommy
Vilken vacker liten saga du målar upp.
2008-03-24

    Ken Cassel
och lindrade när det var tufft
med mycket snyft

Jag kunde visst inte låta bli att tilläga några små ord
på fjärde raden

Kramar : ))
2008-03-23

    Tro
Otroligt fin text. Härligt flyt.
Vacker o sorgsen .
Önskar det var fler som tänder stjärnor åt barnen....

Det behövs i en mörk o kall miljö där många gudsgåvor bor.
Barnen.

/ Tro
2008-03-23

  Spider
En underbar saga du har skapat. tycker om den.
2008-03-23

  Blomster
Vemodig text som får mig att tänka: \"Vem ska nu tända stjärnor åt mig?\"

Å andra sidan kan jag ju tycka att kvinnan förtjänar sin vila för det är inte lätt att leva med en blå själ...
2008-03-22

  J A Nicander
Redan de första raderna trollband mig

\"Inte långt ifrån sanningen
fanns en kvinna som hade en blå själ\"

En saga som värmer gott i hjärta och själ. Barnens beskyddarinna.

Bokmärkes definitivt!
2008-03-22

  häxanmara
*Nice*
2008-03-22

  livsdans
Väldigt fint...med en mellankolisk blå ton som stannade kvar i mitt hjärta.
2008-03-22

  Limestoned
den är väldigt fin
2008-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du