Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det kräver sin man att sticka ut hakan. Och det verkar som om det mest brännande är att ha åsikter om religion. Varför har vi så svårt att acceptera olika tankesätt?


Ödmjukhet

 

Öppen ödmjukhet

verkar svårast att finna

där man tror den är




Bunden vers (Haiku) av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-23 13:28



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Därför att det alltid har varit så, det förs ju t.o.m krig i religionens namn
2008-03-30

  Michaela Dutius
Ja varför har vi- vi vill alltid vara säkra på att vi själva har rätt- tror jag
2008-03-25

  papessa
kanske det beror på rädslan för det okända
2008-03-23

  Blomster
Är man övertygad om att man har rätt så finns det inget - eller ingen - i världen som kan ändra på det. Dock måste man förstå att andra människor kanske inte köper argumenten eller åsikterna och det är väl där ödmjukheten måste komma in: vill man vinna en människas respekt och förmågan att kunna påverka den samme så måste man börja med förståelsen för att alla är olika individer och att det finns lika många åsikter som det finns människor! (Eller något i den stilen...*L*)

Bra skrivet om ett mycket känsligt ämne!
2008-03-23

  katt.inc
Tänkte spara mina kommentarer till i kväll men den här måste jag bara kommentera. Jag tycker du säger detta så bra och jag håller verkligen med dig. De människor som säger sig vara goda och ödmjuka pga sin religion eller för att de vet vad som är rätt livsåskådning är ofta de mest intoleranta, högmodiga och självgoda människor jag mött. Din dikt tyder på stor ödmjukhet och kanske borde min kommentar vara ödmjukare men du trycker på en öm punkt här. BRA, BRA, MIN ULLA.
2008-03-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Var och en, får väl
tro, på sitt eget vis,
och på så, vis, bli:
VIS************
***************
2008-03-23

  -Ulla Tilemo- VIP
Det var inte acceptans saken gällde.....
2008-03-23

  Larz Gustafsson VIP
Jag accepterar aldrig att människor går evigt förlorade för att de valt att följa falska profeter.
2008-03-23
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP