Våren hade kommit. Men vi blev grundligt lurade. Idag såg jag tofsvipor och blev riktigt bekymrad över hur de ska klara sig......

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren hade kommit. Men vi blev grundligt lurade. Idag såg jag tofsvipor och blev riktigt bekymrad över hur de ska klara sig......




Blåsippor och tofsvipor

Blåsipporna ute i backarna står
och även vitsippor finns
under snön

Idag såg jag en svalört
som stod där på
sitt frusna ben

Och tofsviporna i viken
som blir färre för
varje år

Hur ska de klara sig
på lite snäckor
om det dröjer

innan solen värmer jorden så att
det som synes dött lever upp
och de älskade viporna

överlever




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-24 00:26



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja hur ska det som tillhör värmen överleva denna vinterns för sena ankomst- det är en fråga vackert formulerad i din dikt
2008-03-24

  glittertindra
det är sant, ibland undrar man hur de små liven klarar sig, fint skrivet
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP