Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ellen pellen med de smala fingrarna spretiga orden och stålgardingerna stålsätter sig ; jag lirkar, virkar och märker ord som man märker fångar


Soldater till bords



du var den första
att säga \"altruism\" genom fönstret
att något med mig var vackert? paranoian alltså

in the winter light

små, små soldater som marscherar över bordet
jag betraktar dem, tar en kniv, dödar och betraktar igen

vet ni varför jag söker hotell? tillfälliga hem i trädkronorna
barnen som sjunger på väg till skolan och de gamla tanterna
med enorma örhängen som luktar sur parfym och skränar som korparna under sängen (nästan) och spiller kaffe men det finns ingen mjölk;
jag vill inte att min hud ska rynkas jag .-nejenjenjenjenej
min hud är mjölk
JAG är mjölk
som flyter ut över golvet som en substans utan väggar och leder

piraten kom och gick
så jag började hyperventilera och fick böja mig ner igen
fosterställning utanför dörren? hah det där var bara lögn
jag har aldrig sprungit utan ben eller armar

däremot har jag dött när ingen märkt; eller alla har trott att jag
varit död men egentligen har jag varit levande hela tiden
det stod t om i tidningen (jo! det skrev de gott folk. de där press-fanatikerna)

obsessed with the unreal
ett drömland
och! jag insåg idag att syster tvilling inte är naiv alls, som jag alltid tänkt, det är ingen naivitet - det är bara samma befrielse av att INTE VETA världen. utan bara glida och vara. som när man var 15. hon är så än. inte jag. something happened on the way to heaven som de säger. och jag ser och hon ser det inte och gud vad jag avundas alla som inte ser

de som blundar
blundar med ögonbindel
eller ögonlock eller bara
lock
för alla sinnen. njutningen i att

aldrig ifrågasätta, dricka sitt svarta kaffe, aldri få hål på sina leggings och svälja all mat hela tiden utan att begå snedsteg. att gå upp på scen trots att man blöder och hostar och ge folk den vackra perfektionen i ljud

let me fly away among the chimneytops
\"jag står på takspetsen och ropar älskling jag är redo att ge mig av\"

aldrig knarka
bara sno sprit hemma och konfronteras
klippa sönder sina kläder
rita saker i ljumsken bara för att få drömma om att föreviga
permanentera
makulera
manifestera

driving directions: pass through and don\'t go there




Fri vers av Nemona
Läst 502 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-25 01:13



Bookmark and Share


  Ebananernagula
Wow
2009-10-29
  > Nästa text
< Föregående

Nemona
Nemona