Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vilken underbar värld!


Vinter efter påsk - fri haiku

Betula youngii
breder ut sina grenar

famnar snön



Snörök
trädens kronor fäller

vit dimma



Skogen är stilla
ett litet prassel

snön faller




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 557 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-25 16:23

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Jag har här på min väg ett utomordentligt vackert ex av bemälda björk. När den lite senare står i skiraste vårgrönska är den också underbar, som ett grönt hus för barnen att gömma sig i, med en matta av blåstjärnor under. Men den är väl nu omkring 50 år. Om man nu bara kan låta bli att hugga ner alla gamla träd, så blir de ofta mycket vackert knotiga och karaktärsfulla. Bokförfattaren har väl bara inte sett något gammalt ex., de är inte så vanliga.
2008-03-26

  Björn Nilsson VIP
Jag har en bok om träd där youngii oförsynt beskrivs som \"ej särdeles vacker\". Men den kanske gör sig bättre med snötyngda grenar? Eller också pratar trädboksförfattarna i nattmössan?

I övrigt är väl detta formupplösta haikus?
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP