Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har Sett

 

 

att ett halvt steg framför
de jag möter

svävar

genomskinliga
så tunna tidsavtryck
fragmentariska
som de vore stämplade fotograferade

en veckodags morgonkaffetår
brödsmulad vaxduk
bleka blommor
förlagd morgontidnings ledarsida

tummad av fingrar
vigselring livslångt snurrad

runt runt


ibland passerar framför mig

ett blåmålat hörn
i förortskök en prylhylla laserad
smutsgulklisterkantad
porslins figurin

arvegods
och en levande kropp

lätt framåtböjd bruten

betraktad genom solsneddat aftondamm
partiklars egenartade dans

jag har sett
som om jag vore i deras
huvud ögon eller utanför strax intill

liv bortfall dofter

svarta hustak och fasader
rappade sprickor
gråblå fönsterhörn gardiner vita

jag har hört i mitt inre
förflugna ord och tänkta tankar
tusenmila tofflor snedgångna
hasande

slocknade blickar i grått
dåtid halvt glömd
lika ofta fabricerad
för att passa in i minnets irrgångar

det har jag sett
och jag undrar stilla

vilka fragmentariska bilder
föregår min väg

genom livet

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 351 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-25 20:40



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
första och sista raden knyter alldeles förträffligt ihop detta sedda. Ja, vad blir till ett mänskoliv? Fäller nu, tror jag, en tår i lunchkaffet. Välskrivet, vältänkt, bra sett.
2008-03-26

  MammaMia
För mig beskriver du livet som det är... Tack
2008-03-25

    papillon
Kan inte fylla i schemata men jag kan tycka att detta är en riktigt stark text med knivskarpa inre bilder och ett lugnt, lite återhållet men väldigt obönhörligt flöde - stora applåden!
2008-03-25

  Lyckohäxan Enediel
Nu blir det så där att jag liksom inte finner ett vettigt sätt att kommentera den här...
Ett \"bra jävligt bra\" får duga ;)
2008-03-25

  Lena Krantz VIP
Glömde visst att skriva hur innerligt och fundersamt dikten var skriven...sorry!
;o)
2008-03-25

  Lena Krantz VIP
eller kanske vilka fragmentariska avtryck man lämnar bakom sig...*funderar*....
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol