Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Ur sorgen föddes min glädje

 

Ensam i ett rum på sjukhuset...kala väggar och bara min skräck höll mig vaken. Värken höll på att döda mig och ena stunden ville jag bara dö...för att i nästa stund vilja leva.
Tårarna föll oavbrutet på alla sätt man kan tänka sig. Den stilla gråten var den som gjorde minst ont...värst var det när dödsångesten kom och jag skakade av gråt.
Ibland kom någon vänlig själ in och satte sig på sängkanten...klappade mig på armen lite...frågade om jag ville prata. Jag skakade på huvudet...vågade inte öppna munnen för då hade jag skrikit ut min ångest och skrämt ihjäl alla med mitt vrål.
Dagar och nätter låg jag där...tror att jag åt något ibland...fick i alla fall en massa piller som skulle göra så att jag fick leva vidare.
Jag tror jag låg så en vecka...sen fick jag åka hem. Benen värkte och bar mig inte än. I en fotölj satt jag och grät...sov lite...grät en stund till.
Jag har fått berättat för mig att många av mina vänner kom och hälsade på då...jag har kvar deras gåvor, men minnet är borta från deras besök.

En dag började benen fungera lite igen...jag stapplade i väg i sakta mak...stödde mig mot väggarna och kom till min stora förtjusning fram utan att nån hjälpte mig. Tårarna rann...men av glädje denna gång.
De följande dagarna ägnade jag mig åt att se över mitt liv och mina tankar...jag funderade på vad jag skulle ha saknat om jag skulle ha dött där på sjukhuset. Ja svaret var inte så svårt...mina barn och mina vänner...alla roliga stunder och den sköna känslan man får av att skratta.
Mina prioriteringar i livet är helt annorlunda från den dagen. Jag väljer mina vänner med omsorg och ägnar mig helhjärtat åt att finnas för dem. De finns för mig med.
Så har jag slutat beklaga mig över småsaker...sånt bekommer mig inte. Jag vet att livet kan vara kort och jag har som mål att njuta av alla dagar jag har. Jag älskar att skratta och jag älskar att göra andra glada.
Jag älskar mig själv och värdesätter mig själv ganska högt...det innebär inte att jag ser ner på andra utan snarare att jag kan bjuda på mig själv.

Att få sova med sorg och skräck var det som gav mig en positiv syn på livet.
Hela jag älskar livet! Och livet älskar mig!
Övriga genrer av Lyckohäxan Enediel
Läst 611 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2008-03-26 14:52Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starkt skrivet..bra !!!
2012-12-31

  aol
så fint hurglädjen frigörs ur sorgen, kände hur orden grep tag i min själ, kram,
2010-11-08

  Johan Bergstjärna VIP
En av de mest angelägna & berörande texter jag läst på 2,5 år här på sajten. Fylld av livsvisdom, sorg, glädje... ja de väsentliga sakerna i livet. Bokmärkt såklart.
Önskar såklart att du sluppit gå igenom allt det svåra, men då skulle du med stor sannolikhet missat mycket värdefullheter ju...
Känner igen mej, men får ändå en liten väckarklocka... ding dång!... Livet gäller att levas & uppskattas.
Tack för läsningen!
2008-10-08

  glittertindra
det är så det är...
2008-03-30

  Elaine.S VIP
Känner igen det här och vill aldrig ha de dagarna tillbaka......Värk har jag kvar men.......sjukhus......opereration..värktabletter..illamående..nej nej, inte igen....

Man läser texten och dras med, har nog inte bearbetat mina känslor som du gör här......men den stunden kommer kanske...


Ha det bäst.
2008-03-27

  Karl-Bo Lundstedt VIP
känns NÄSTAN fel att kommentera
detta...
Så, detta är INGEN kommentar
endast ett, så sant, så sant,
så sant,så sant... o fint, att du
vågar dela detta......
kb
2008-03-27

    Elina Möller
Så underbart befirande att få läsa om någon som älskar livet och som blir älskad tillbaka. Starkt!
2008-03-26

  häxanmara
Vännen..


Är glad att du finns
vem skulle jag annars
prata tok med...:)

*kram*
2008-03-26

  livsdans
Åh...vad fint och personligt! Fint att få läsa!
2008-03-26

  Blomster
Och jag är så tacksam att du klarade dig för vad skulle jag ha gjort utan dig? Något hade fattats mig och det finns ingen som kan ta din plats i mitt hjärta!
2008-03-26

    Maria Malm VIP
Gott när glädjen ändå kan födas ur sorgen..
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du