Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...har jag hört i alla fall


det här är jag


jag är en elak självisk människa
som skrattar på andras bekostnad
och som talar illa om folk för att
må bättre själv

jag tror att jag är bättre än alla
andra, att jag är felfri och perfekt
och att världen ska falla på knä
bara för det faktum att jag andas

jag är en utnyttjande person
som aldrig blir nöjd och som
alltid vill ha mer än det omöjliga

manipulativ och destruktiv
defensiv och ett kvinnligt underliv
jag är för tjock för att kallas smal
och för smal för att kallas tjock

jag är missförstådd
och svår och jag är alldeles för
ledsen jämt för att det ska vara äkta

jag är bortskämd och utskämd
och blyg och tystlåten eller
uppkäftig och skrikig

jag är för vacker för att kallas ful
och för ful för att kallas vacker
jag överreagerar jämt
och blir sur för precis allt


- åtminstone är det här vad jag har hört
och tur är väl det att folk kan tala om för mig
vem jag är, vad jag vill, och vad jag tycker
så slipper jag åtminstone identitetsproblem




Fri vers av vetlandaslyna
Läst 734 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-03-26 15:13



Bookmark and Share


  Simmerskan
som \"ensamhet\" sade: klockrent
2008-04-21

  ensamhet
K L O C K R E N
säger jag bara
oh.

fy
minns då jag och en kompis bråka
då sa hon
\"elina du tro jämt att du är mycket
bättre än alla andra, och alla andra
gör fel enligt dig\"
wow.. det är ju mig du beskriver då ;)

i min stad,
vet alla bättre än en själv..
fast så är de väl att bo i en liten skit stad
eller?
2008-03-27

    Elina Möller
Det är väl för väl att andra kan reda ut ens identitetsfrågor!
Vass text, den gillar jag!
2008-03-26

    Glittra G
Skön text med högt tempo ... känns aggressiv på ett bra sätt ... för det är det aggressiva som driver fram texten hela tiden.

Låt inga idioter tala om för dig vem du är! Jag tycker du är en suverän poet som har ett driv i dig som gör dig allt annat än lagom.
Applåd och kram!
2008-03-26

    pralinerfördödsdömda
Gillar din stil, känner igen mej på ett sätt i det du skriver..
2008-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker att du verkar mycket sympatisk.
2008-03-26

  Lyckohäxan Enediel
Du skriver alldeles för bra för att det ska kallas dåligt :)

Riktigt skön text det här med en alldeles lagom vass och syrlig ton i! =)
2008-03-26

  korpfjäder
Alla de där identitetsbeskrivningarna som tar ut varandra.... finns du överhuvud taget i andras ögon eller måste du överleva bara i dina egna när det kommer till kritan? Som vanligt skrivet med ett flyt och en självklar begåvning bakom!
2008-03-26

  Carola Zettergren
Vass självironi på
hög nivå!!!snyggt poetat!!!
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

vetlandaslyna
vetlandaslyna