Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dålig dag


ett krossat hopp och dina andetag på burk

jag känner mig så trasig idag
det händer ofta du vet,
varför kan inte livet bara våldta mig på känslor och händelser?!

bara något som skulle kunna få mig att känna mig betydelsefull

och jag går sönder varje gång jag får en insikt om hur bräcklig jag är
och hur folk som jag håller hårt om hjärtat varenda minut
tar
ett
steg
till

längre och längre bort från mig
allt är bara en jävla stor lögn - och det var nog jag som målade den,
picasso och mona lisa
jag slår er allihop!

men titta så trasig jag gjort mig,
se på mig,
värdelös
applåder
kramar

jag går under i ensamhet

*








Fri vers av Blåklinten
Läst 573 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-27 10:46



Bookmark and Share


  Mal
Så bra förmedlat, man förstår känslan.
2008-03-27

  Michaela Dutius
jag vill gärna svara dig med en dikt eller om det ska kallas tankar av en världskändis.


Så här sa den gode Mandela:

\"Vår djupaste rädsla är inte

att vara otillräckliga.

Vår djupaste fruktan är

att vi är omåttligt kraftfulla.

Det är vårt ljus, inte vårt mörker

som skrämmer oss mest.

Vi frågar oss själva: Vem är jag

som tror mig vara briljant,

storslagen och talangfull?

Egentligen, om Du inte är det

vad är Du då?

Du är ett barn av Gud.

Att Du leker liten

förbättrar inte världen.

Det är ingenting upplyst

med att förminska Dig,

så att andra inte ska känna sig

osäkra omkring Dig.

Vi föddes till att manifestera

Guds härlighet som är i oss.

Den är inte i bara några av oss,

den är i oss alla.

Och när vi låter vårt eget ljus skina

ger vi omedvetet andra människor

tillåtelse att göra detsamma.

När vi är frigjorda från vår egen rädsla,

frigör vår närvaro automatiskt andra.
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Blåklinten