Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesin, liksom




Jag behöver dig



Som en brunn
med mjuka kanter
där jag kan slå mig ner, barfota
för att doppa en förfrusen tå
i ditt djup

behöver jag dig



När allting sliter

människorna, meningen, vardagen

aldrig måstena
men händerna, känslotrådarna,
mekanismerna,
analyserna,
magkatarrerna, klockvarven,
vägvisarna, stegräknarna,
värdemätarna, slagverken

som ilskna små
sylvassa



Minnet kommer tillbaka
det har de lovat mig

talet också

tanken likaså

en blick förblir inte en gråzons landmärke
när solen sökt den
365 dagar

även det har de lovat

utan att förstå
hur mycket jag behöver - dig

att jag inte står ut
i mellantinget

att jag behöver se ljuset
365 gånger
om dagen

att jag,
som aldrig någonsin
i min vildaste anarki, trodde
att jag någonsin skulle formulera
hur det faktiskt finns något
större än kärlek

något som är kärlek
men liksom upphöjt i mer



Efter en ocean
av tystnad

vet jag.





Fri vers av Saga-Sofia
Läst 1140 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-03-27 15:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ställer mig upp och applåderar,
detta blir en favorit, kan inte säga mer...
2008-09-10

  Rublev
dina rader – desperata och insiktsfulla – berör mig, andas det som är bortom orden...

”Som en brunn
med mjuka kanter”

”en blick förblir inte en gråzons landmärke”

”Efter en ocean
av tystnad

vet jag. ”
2008-07-17

  Carlita
du har en fin känsla för varje ords valör, välavvägda rader, lite smärtsamt, men väldigt varmt behövande

en mycket välskriven text som når fram
2008-04-14

    tramp
Mmm…sammetslena toner…poesin som saft för själen

applåd
2008-04-11

  Maria Zena Viklund
vackert skildrat, applåder!
2008-03-27

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Slutet så samlat klart. Igenkännande tankar, skeende. Roten till nödvändighetens ont, anarkivilans väntande förfalludagar.

Varmt tecknat.
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Saga-Sofia
Saga-Sofia