Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liknelse


Varför känns de som obekanta
dikterna jag nyss skrivit
Främlingar
i ett hus av glas.

Jag ser dem
vet att jag skrivit dem
men jag kommer inte åt dem.

Känner inte lukten av dem,
förnimmer inte känslan igen.

Inte förrän då jag glömt
att sukta efter dem,
lyser de på nytt upp för mig.
Vackra och levande.

Är det så
att dikterna är som människor man möter.
Pressar man människor på samma sätt
händer samma sak,
de stänger in sig i ett hus av glas.

Allt för ofta,
allt för ofta nu för tiden,
i dessa tider av stress.
Är glashus vanligt...

På ett öde torg,
näsor mot rutan,
fingeravtryck.
Av människor som vill så väl,
men som inte når fram.




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-28 14:38



Bookmark and Share


  noname_realmind
Mycket klarsynt fin reflektion!

**applåd**
2008-03-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
YESSS! helt rätt
att med press
något få fram
ger bara stress
Det får Du fram
med: Finess!!!
************
2008-03-28

    Birgitta Wallgren
Ja, det är nog så, man får inte försöka för hårt utan bara vara. Väl skrivet!
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP