Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jaghar4kronor granskar - Hypokondriker

\"Hypokondriker (eller hypokonder) är en person som tror sig lida av sjukdom, fastän så inte är fallet. Hypokondrikern får den ena efter den andra mer eller mindre (ofta mer) allvarliga sjukdomen, men utan att sjukvården kan hitta några fel.
Hypokondri förorsakas vanligen av att populärvetenskapliga s k läkarböcker kommer i patientens händer.\"

Ni har nog säkert hört talas om Hypokondri vid något tillfälle.
Första gången jag fick höra det var när en av mina tränare sa: \"Sofia, du låter precis som en hypokondriker!\"
Okej, jag har nästan alltid varit sjuk eller skadad på något sätt så jag har väl iallafall anledningar till att gnälla när det inte är bra.
En opererad tå, panikångest hit och dit, sjukhusbesök, mediciner, hjärtsmärtor, ryggskada, järnbrist, hjärnröntgen blablabla. Jag har t.o.m glömt hälften.
Men mina vänner kanske kommer ihåg när jag blödde näsblod som en vattenkran på högtryck?
Det räckte med att en plastboll försiktigt nuddade min näsa och att jag blödde konstant i 2 timmar och fick åka till akuten för att inte dö av blodbrist, sittandes i en rullstol .
Hur som helst. Tillbaka till ämnet.

Hypokondri. Jag har funderat lite över denna såkallade \"sjukdom\".
Internet är faktist ett paradis för en hypokondriker. Här hittar man allt man vill hitta. Ungefär som när du ska till fruktdisken på Ica Maxi och hittar, frukt.


Det speciella med hypokondriker är att de kan få för sig att de har någon sorts sjukdom när de t.ex. bara har vanlig huvudvärk.
I vilket fall som helst så söker hypokondrikern på google.se efter t.ex. - svår huvudvärk - och hittar sedan något om tumörer och hjärnblödningar och får därför för sig att besöka en läkare akut när det egentligen hade räckt med en Ipren, 400mg, hjälper oftast bättre än 2 receptfria tabletter med paracetamol tillexempel alvedon vid huvudvärk mensvärk o tandvärk.....

Grejen med att vara en hypokondriker är att man får för sig att man har sjukdomar som man egentligen inte har.
Så den stora frågan är..när det har gått så långt att man faktist får för sig att man är en hypokondriker, betyder det då att man lider av hypokondri eller inte ?
Fri vers av jaghar4kronor
Läst 394 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-28 20:52Bookmark and Share


  am
Värt att fundera på.
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

jaghar4kronor