Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pepparkaka

Hon luktade pepparkaka.
Hon hade rosa kläder
Och nu spelar de Håkan på radion,
jag borde tänka på viktigare saker
och jag borde sluta cykla så fort att det smakar blod i halsen
men hon luktade verkligen pepparkaka
(doftade eller stank, jag vet inte)
och hade väldigt ovanligt rosa kläder

Vad är jag för ett psycho
som dagar efter bankomatkön fortfarande undrar vem hon var
och varför hon var så
Det var ju månader sedan man bakade
Men våren
Underbara våren värmde i morse
och jag borde sluta cykla så fort att det smakar blod i halsen

Det finns ju massor av parfymer
och aldrig har jag hört om den som luktar pepparkaka
Det var inte det att jag gillade
Inte äcklades jag heller
men det var den dagens första märkliga intryck
av flera
som vanligt
Och jag borde sluta cykla så fort att det smakar blod i halsen
och jag borde sluta märka onödiga detaljer
och jag borde hindra invecklat utvecklade tankar från att röra runt i mitt huvud

Men en sak är konstant
En sak förutom att hon verklighen luktade pepparkaka
när hon trängde sig genom bankkön den märkliga förmiddagen
som inte visste om den var vår eller vinter

Den är
tryggheten
Den är
vissheten
Den är
den bubblande överväldigande känslan som du ger mig
Skit i pepparkakor nu, för jag vet att
Hela jag älskar hela dig.




Fri vers av Bex
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-29 13:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bex
Bex