Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tumgreppet

Det var tumgreppet som gjorde oss till människor
Högt uppe i tropikernas trädkronor
på översta våningen
ligger Edens lustgård

Det är med tumgreppet man greppar strängen
innan den dödliga pilen susar längs sin bana
mot det pulserande varma målet

Mellan tummen och pekfingret höll man flintskivorna
medan man målmedvetet slog dem vassare och vassare
för att kunna tränga igenom huden

Det är pekfingrarna som vilar på avtryckarna
hos exekutionsplutonen.
Den dömde höll nyss en cigarett
mellan tummen och pekfingret.
Så storsint var man nämligen.
Och röken steg mot trädkronorna.




Fri vers av Lars Anders Johansson
Läst 1118 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-03-30 22:31



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
tur tumgreppet finns
otur med viss användning
lycka med annat bruk
2008-04-03

    Nattviol
klarsynt text i
utvecklingslärans anda..
tumme mot pekfinger
på fler sätt än ett!
2008-03-31

  Sanningsägaren VIP
underbara liknelser
som en slags tidsresa
i dina ord
snyggt!
/Åsa
2008-03-30

    *Zenobia*
men det var elden som tämjde människorna...
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson