Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs i frustration över bristen på förståelse för mitt val att vara vegetarian. jag begär inte att någon annan inte ska äta kött, så begär inte av mig att jag ska.


ÖVER MIN DÖDA KROPP!

ursäkta,
dedär kom ut fel.

Jag menade: nejtack,
jag avstår från ditt erbjudande
och hela slacktindustrin
från halshuggna höns
el-chockade får
och från förblödda grisar

Att dissekera deras kroppar
skära ut deras muskler
mala ner alltsammans
och servera det
för 52 kr med kompani
är en tanke som avskräcker mig
från alla gul lysande Mc Donaldsskyltar
och Max patriotiska meny

Att dessutom
nu
bli erbjuden dessa likdelar
får mig att vilja krypa ur
mitt eget skinn
och i ren förtvivlan skrika

SLÅ SÖNDER MIG
INNAN JAG SLÅR SÖNDER MIG SJÄLV!
på grund av all njutning
över någon annans livlösa kropp

För tro inte
att de inte märker
att de ska dö
fösta fram i led
medan de hör
PANG PANG

Säng inte åt mig
att jag äter djurens mat
eller
att kossor är vegetariska
eftersom de äter vegetabiliskt
trotts allt

räkna kallt med min passiva strid
ge mig bara tid
för samvetet
kryddat med medvetenhet
som sakta kommer börja gnata
ska en dag vara ditt
(medan jag säger,
låt alla varelser leva fritt)




Fri vers av Anne-Li
Läst 420 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-31 22:10



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin

2011-09-27

  Jean-Michel Orblin
Jag är ko och gris älskare och jobbat med dom.
dom skickades till slakt , men fick ett mycket bra liv på den lilla bondgården i Jämtland på 60 -talet.
Var sommarbarn där och djuren hade det mycket bra, inget stordrift.
Jag undviker kött från kor och grisar om dom inte blivit lyckligt uppfödda.
Tror inte dom vet att dom ska dö, dom är enbart stressade.
Grisar skriker ofta, samt mycket sociala och roliga att ha att göra med

Bra text!
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Anne-Li
Anne-Li