Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På besök i det som en gång var mitt flickrum

Minnet av mitt rum vilar som ett spöke i väggarna
rummet som jag satt i

liten och hopplös. hatande.

bakom den röda färgen som döljer mina tapeter
kryper minnet ihop
och ser genom tiden på
lilla mig

med oändlig kärlek


jag är ute på andra sidan

andra sidan barndomen

dörren är alldeles sönderslagen
av tusentals hormonfyllda utbrott

lagad med silvertejp

lagad

den håller ihop nu.

jag med




Fri vers av meeeww
Läst 405 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-01 12:42



Bookmark and Share


  Ola Rydberg
Snyggt
och bra ihopbindning i slutet
2008-06-17

  Christine Bylund
såg att jag inte kommenterat denna vilket borde ses som någon slags äktenskaplig dödssynd :)

alltså, supersnygga ordval. raderna om dörren är fantastiska.
det är stark, det är ärligt och det är sant.
modigt, ström, modigt.
2008-06-10

    papillon
Underbart skriven text, klok och försonad utan klet men med stor värme och ett leende i mungipan - och vilken jävla tur att det finns silvertejp!
2008-04-05

    den galne italienaren
Härlig text.
Ärlig och vacker.
2008-04-02

  Sofiapoema
skit, skit, SKIT bra slut!



jätte bra!
2008-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Enormt stark och talande dikt!
Tanken går genast till pojkrummet i Älvkarleby, Norduppland och tankarna som kommer när jag besöker mina föräldrars hem och vi sitter i just det rummet.

Dessa rader tycker jag speciellt mycket om:

jag är ute på andra sidan

andra sidan barndomen

Minns att jag fick en bok som hette \"Barndomslandet\". Full av sagor.
2008-04-01
  > Nästa text
< Föregående

meeeww
meeeww