Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Håll henne kvar! släpp inte taget! varje minut är dyrbar!


Stoppa våren!

Papillon! bred dina dikters vingar över citronfjärilens fladder!
Björn! söv nallarna i idet med dina dikters drömmar!
Hejda den spirande våren!
Låt henne bida än en tid!




Fri vers av vera gade VIP
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-03 17:26

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Man kanske skulle sticka ner skallen i idet och stillsamt sjunga: \"Björnen sover, björnen sover i sitt lugna bo\". För vad som kan hända annars upptäckte den skogsarbetare som drog igång motorsågen alldeles utanför ett ide för några dagar sedan. Den stackars störda björnen blev fly förb och spöade upp karln efter noter!

Frånsett det: som vädret är dessa dagar är det lätt att känna sig hialös (det lär vara skånska för en björn som är ute och irrar utanför idet alldeles för tidigt på året). Om det fortsätter så här kommer skolbarnen att sjunga \"Du blomstertid nu kommer\" när blomstertiden är över för länge sedan.
2008-04-04

    papillon
I södra Norrlands inland har våren tagit god tid på sig - än så länge är jag ensam fjäril på tomten, bara en o annan fluga som har vaknat - men jag håller med dig Vera, hemska saker när hasseln i Skåne blommar i januari och yrvakna igelkottar lämnar idet bara för att frysa och svälta ihjäl!
2008-04-03

  vera gade VIP
Den meteorologiska våren kom tidigt iår, den smög sig så sakta fram: crocus och måbärsbuskens knoppar grönskade. Så kom snöfallet- 30 cm här i Norrköping: allt inbäddat i vitt, men med dendär aningen av vår i luften; vi lät inte lura oss. När snön smält stack vårblommorna upp-redo att spricka ut. Jag älskar vårens under för mycket för att det skall få gå så fort! En trädgårdsmästares bästa tid är när varje plantas lilla skott kryper upp ur jorden, hälsar goddag igen och visar sina egenheter-lökarnas skarpa spjut, doftviolens mörka strut, löjtnantshjärtats spröda löv- låt det gro långsamt, långsamt!
2008-04-03

  isabel louise
nej stoppa den inte nu när den äntligen är här! jag älskar våren!
2008-04-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag vill att våren skall välla fram över oss och inte stoppas.
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP