Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sluta aldrig att lysa


ingen huvudroll, men fortfarande en stjärna



du är en stjärna
med en cancerpappa
och en storasyster som en tid bara var ett enda ord;
anorexia

(ibland undrar jag som kanske bara jag kan
-om du också har fått tid att synas?)

du är en stjärna,
skärsår som aldrig läker
under en pannlugg som inte existerar
konstigt att det är först nu
jag inser att du är verkligen
lika
stark
som
en
tyngdlyftare

specialiserad på att lyfta galaxer

det ser ut som om du är outtröttlig

men nu tror jag att jag vet,
att livet har gjort dig ganska illa tilltygad


låt oss rikta strålkastarna mot dig istället
jag lovar att jag inte ska låta mig slås omkull av
något som liknar turbulens

marken skakar,
men du kanske på något sätt är ovanför den

jag ska inte be dig att komma ner
bara att få hålla din hand lite







Fri vers av Blåklinten
Läst 517 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-05 20:22



Bookmark and Share


  sol
en
tyngdlyftare

specialiserad på att lyfta galaxer

ojojoj bruden!
2008-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Blåklinten