Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att släppa taget, om att älska någon...


Växa


Fånga inte alltid det äpple som faller,
låt det själv få klara höstvindar friska.
Låt karten få klamra vid den gren som finns
men vattna dess rötter och krama dess stam.

Äpplen som faller är mogna,
mogna att byta den trygga grönskan,
mogna att ändra och önska.

Låt karten mogna i egen takt,
går det för fort, blir det gammalt och rynkigt
Mognar det för sakta blir det surt och kinckit
Så låt dem mogna i sin egen takt, skynda inte på och förhindra

Viktigast av allt,
trampa aldrig ner ett kart på marken.

Ett kart som fallit har,
behöver empati och kärlek,
inte hat, likgiltighet och svek.

Vårda kartet ömt,
när det blomstrar igen
du den smaken aldrig glömmer.




Fri vers av Malin Rapp
Läst 564 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-15 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Rapp
Malin Rapp