Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ser jag honom igen så.. nästa gång.. jag hade inte tid.. hade inga pengar.. JAG var viktig.. finns alltid annan som ger.. vill inte sticka ut.. någon kan se mig.. .. .. ..


mannen i Lund (hur svårt kan det va)

i Lund en bit under jorden
på kalla golvplattor sitter
en man med gitarr i famn
leker vackert med handen
musik.. skön sång
skpar vågor av lugn bland stressande!
jäktande!

akta!jag ska fram!måste skynda.måste hinna.jag är viktig!

förseningar skapar klungor
otålig massa
stela miner
ingen ler
någon spelar upptagen med mobilen
men Sverige håller sitt grepp
och alla på sin höjd
ett litet suck kan pusta
kanske om extremt en tyst kommentar för egna öron yttra

mannen på golvet mellan spår 4 och 5
är den enda som ler
nickar och varma blickar ger
går förbi en gång och han ler
ger honom inga pengar för hans lugna spel
på vägen tillbaka han fortfarande ler
allt jag får för mig att ge
ett litet snabbt ryck i gipan
liten nick ala svensken jag är

på vägen hem jag undrar
tänk om det var jag
hur svårt kan det va
att bli som han..
Inte många som gav en slant
inte ryck i gipan eller nick


tänker alla så...






Han är bättre än jag på gitarr




Fri vers av MinAndeNavigerarGenomEvigheten
Läst 475 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-07 09:14



Bookmark and Share


  Emilia Mattsson
vad fint, duktig du är :D
2008-05-13

  Lyckohäxan Enediel
Väldigt vackert skrivet!
2008-04-13

  Lilla My* VIP
Viktig text om ett viktigt ämne!!
Fint skrivet som ger...hoppas dåliga samveten...
Brukar inte gå förbi...skrev denna om samma ämne...
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=361455

2008-04-07

    ej medlem längre
Mycket vackert och innerligt, man får bilderna av den gitarrspelande mannen framför sig och hur alla andra bara trevar förbi, likgiltigt. Mycket fint skrivet om en viktig sak!
2008-04-07

    Nattviol
mm..
hur svårt kan det vara..
en mycket viktig text
där din känsla är alldeles
äkta och fin!!
nästa gång.. då SKA vi
vara goda medmänniskor,
eller hur.. nästa gång!
ett leende, lite uppmärksamhet
en liten slant kanske..

för som du säger.. tänk
om det var jag.........

men det där med gitarren
verkar ju irriterande!
*S*
puss å applåd!
2008-04-07
  > Nästa text
< Föregående

MinAndeNavigerarGenomEvigheten
MinAndeNavigerarGenomEvigheten