Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
praktiserar på en rörmokarfirma några veckor..


..Rörmokaren..

 

 

Händer stora som dasslock

kraftfullt handslag

inte överdrivet

men imponerande

 

Stora rörtången ser ut som en

polygrip i nävarna

65 år

45 år i yrket

 

Bamsebjörn som käkar

raggmunk och fläsk till lunch

i låda av plåt

lingonsylt och mjölk

 

berättar hejdlösa historier

på dialekt

försöker någon bråka så

sätter han sig på dom

 

Kan inte svetsa längre

handen alltför ostadig

synen oskarp

pinnen darrar fram längs svetsfogen

 

Pojka´ får svetsa klart




Fri vers av micke marin
Läst 426 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-09 21:04



Bookmark and Share


  korpfjäder
Det finns fortfarande människor...
2008-04-09

  livsdans
Härligt...så bestämd o´ch kunnig på sitt yrke...men samtidigt så ödmjuk för sin svaghet.....så tolkade jag!
2008-04-09

  Carola Zettergren
Å vilket härligt porträtt
du skaldar fram!!!!
massor med applåder!!!!!
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

micke marin
micke marin