Öppen fråga
varsågod att delta
i veckans poetfrågeruta

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppen fråga
varsågod att delta
i veckans poetfrågeruta




Vem är poet

 

kan du säga mig det
vem som är en poet

den som har livets poesi
i sitt skriveri

är grammatiskt geni
berömd i en akademi

som skriver med hjärtat uti
sin hand för oss alla vi

att få del av när lyckan står bi
när livet vredskas få säga tvi

som sliter sitt hår
när ord inte når

som är erkänd och välbetalad
om än välpolerad och skalad

som skriver med sitt hjärtas blod
i en aldrig sinande flod

som alltid sätter kommat rätt
perfekta former rätt och slätt

och alltid vet hur det ska vara
därför undrar jag stillsamt bara

är det någon här som vet
vem som inte är poet


 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-11 12:09



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Vem som inte är poet.....?
Att leka med ord
med former
nyanser
finna det rätta
den rätta känslan
röra om och beröra.
Kanske frågan skulle vara
- Vad som inte är poesi?
2008-04-12

  Carl O Andersson
Poet är väl den som kan
fånga Kärlek
Smärta
Skam

Med simpla bokstäver
dem så beskriva
och i dess mening
icke avkall giva

På Känslan uti äkta Kärlek
På Smärtans hemska gnag
På Skammens djupa obehag.
2008-04-11

  Michaela Dutius
Utan tvekanb är det en sann poet som står bakom den texten!
Applåd!
2008-04-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Den, som kan
med få ord, få ihop
ett scoop och med dom
lysa upp, i och om, en hel hop
både till tröst och som glädjerop!
2008-04-11

  Betraktaren
Poeter är alla som påstår sig inte vara det.
2008-04-11

  Blomster
Väldig snygg dikt med många argument för (och till viss del emot) poeter!

Min personliga åsikt om vem som är poet är dock att personen bör ha ett syfte med sina ord (mer än att \"bara skriva av sig\" och söka sympati från läsarna). Att bara skriva ner ord på ett papper är ingen konst utan det är när orden blir levande och förmedlar något äkta som det, enligt mig, förvandlas till poesi! Formen har mindre betydelse men vi har inte skrivregler intet för intet för en BRA dikt tycker jag ska vara läsbar (ej för förig alltså) framför allt.
2008-04-11
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP