Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal anteckningsbok så värdefull för mig


EN GAMMAL ANTECKNINGSBOK

i min ägo jag har en
gammal anteckningsbok
som varit min morfars

fann den för många år sedan
i en låda hos min mamma
vi städade ur hennes lägenhet
mina syskon och jag
hon hade fått en plats
på ett servicehus

hittade anteckningsboken
i det som skulle slängas
nyfiken blev jag började
läsa och bläddra

den ville jag ha tog den
för ingen annan ville
morfar hade präntat ner
månad för månad i många
år vad han fått i pension

januari 1961 var beloppet
398 kronor så väldigt länge
sedan är det inte

i många år har han präntat
i sin anteckningsbok med
en gammal mans stil
där står skrivit när vår
fåglarna kom

han berättar om veden
som köptes om hur den var
björk tall eller gran ibland
hade visst lite asp smugit
sig in på en sida står i år
fick jag 9,6 kubikmeter
rutten ved

där står när potatisen
kom ner i jorden om frön
av alla dess slag såddes
blev utplanterade grönsaker
som han odlade i sina vackra
drivbänkar

bärbuskar fanns det gott om
hallon jordgubbslandet som
jag älskade fick hjälpa till att
plocka dom goda röda gubbarna
morfar sa alltid ingenting
i munnen det tar vi när vi
kommer in till mormor men
en och annan gubbe åkte
in i munnen

allt har han antecknat hur
många liter hallon krusbär
allt som dom odlat och tagit
till vinter förvaring står där
i hans anteckninsbok

om resor de gjort står det
präntat och fint och att
jag ofta på deras resor
följt med

till Gävle reste de ofta
har så många ljusa minnen
när jag med mormor och morfar
åkte tåg till Gävle hälsade på
deras vänner

minnen när vi åkte båt vart
minns jag inte köpte varm
böckling och åt

att få leka på deras stora
gård ett minne som finns
väl bevarat i mitt hjärta
fina ljusa minnen

i anteckningsboken finns
två foton dom fanns där
redan när jag hittade den
fotona är ett på min morfar
och ett på mig

när jag ser på dom två
fotona ser jag likheten
mellan min morfar och mig

anits 11 april 2008







Fri vers av anits VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-11 22:06



Bookmark and Share


    sajo
Vilken härlig läsning som i en bok då man ser händelserna framför sig. Bra skrivet om tider från förr får mig att minnas lite fotografier och kvitton som min far en gång i tiden visade mig och som var från hans far.
2008-04-13

  Gunilla VIP
Underbara minnen!
Underbara känslor!
Vilken rikedom!
Tack för din generositet!
2008-04-12

    eva m h
Vad roligt att få läsa i en sådan livsbok!
2008-04-12

  Elaine.S VIP
Intressant att få läsa i en sådan anteckningsbok . Tack för att du delade med dig
2008-04-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP