Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Härskare

Vindens röster tassar tyst,
skalar sakta av nattens skyddande hinna
Ackompanjeras inte ens av fåglarnas röster

Plötsligt bryts tystnaden av Blåträdets ljusa stämma,
skogens härskarinna
Försöker varna dom andra för vindens ankomst
Varnar för brutna grenar och nedfallna löv

Men vinden låter sig inte drivas på flykt
Tassar inte längre tyst,
går till anfall
Drar ner allt i sin väg
Erövrar centimeter för centimeter

Härskarinnan har än en gång förlorat,
han segrar återigen




Fri vers av Tigerflickan
Läst 673 gånger
Publicerad 2005-06-16 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tigerflickan