Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

akvarellisten

 

 

älskade

jag är så blå

 

och alla färger är så gula

 

*

 

exempelvis som solens skarpa kant

jag vill ta ner den

enkom för att känna någons värme i min hand

 

*

 

du fyller mig med tömda ord

penseldrag på breddgradsspråk

 

*

 

bokstäverna spränger i pupillens svarta hål

 

*

 

men älskade

du målar mig så blå

 

och du känner alla mina färger

 

*

 

tiden med sin tunga lugg som liknar en markis,

den är alltför lång och skymmer dina döda vinklar

 

*

 

som jag tänkt

på hur du darrar vid en annan breddgradspunkt,

vid tavlans frätta kanter

som om landskapet våldsamt har skjutit dig framför sig,

bortom mig

 

*

 

sen är det vetskapen, om att en del människor

ska vi möta utan att älska, och precis tvärtom

 

*

 

för vi är överallt men aldrig där

och det är så mycket du i dina bokstäver

så lite färger i min rymd av punkter

 

*

 

det är där jag finner dig i alla sjunkna hål, ensam men vid liv

upplöst, levandes i vattenfärger

 

*

 

och älskade

jag är så blå

 

*

 

för jag måste hinna, måste hinna in i dig

måste vidröra sjukdomen som andas,

måste läka

 

*

 

måste tala om för dig, att du är naken

 

 




Fri vers av Carlita
Läst 769 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-04-13 18:07



Bookmark and Share


  isidore
Måla mig ett skimrande bibliotek snälla rara
2008-05-23

  Maria Zena Viklund
helt stum av förundran, vackert nakt, aplåd o bokmärke!
2008-04-18

  Antropofagen
språkligt, saknar ett t i enkomt. Men jag har förmodligen fel.
Estetiskt och själsligt har jag trots idoga försök inte hittat något att hacka på. Min natur till trots.

En del människor.


Tycker mycket om förmedling. Dessa ord, denna.
2008-04-17

  Robert W
du vårdar dina meningar med varsam hand. jag blir överförtjust.

särskilt:

\"bokstäverna spränger i pupillens svarta hål\"
2008-04-17

    Mr.painter
Ha ha slutet va grymt, men ack så bra bra med bananer och hallon ja skriker din bästa text jaaag läst.

Super fuffigt va det allt o väldigt vackert .
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita