Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En fundering som legat till sig ett tag......
Tack mr Lindemann för inspirationen i "dagens Lindemann"



Det blåser kallt i Sverige

 

Vi som länge trodde att alla
skurkar kom från Chicago
och kallades "gangstrar"
vi sa när vi lekte polis
och skulle ha fast några
att sätta i finkan att då får
ni där vara "gangstrarna"
och så pekade vi på ett par
för det var sällan någon
anmälde sig frivilligt.......

"Gangstrarna" på den tiden
var harmlösa - och inte kan
jag minnas styckmord och
pedofiler heller.... och inte
finns de enbart i Chicago
       - vi är globala -

Nu lurar alla alla och gör allt
för pengar - längesedan man
sålde sin gamla mamma
Pengar och/eller makt verkar
göra människor fartblinda.....

Men då har vi ju fått det så
mycket bättre - vi kan äta oss
mätta och har fina bostäder så
att våra barn får bästa starten

Ack om det vore så enkelt -
Priset vi betalar är högt och vi
ser ökade klyftor mellan de som
har och de som inte har
Man får väl skylla sig själv heter det

För medkänsla och sympati är rara
växter i dagens snålblåst......
Hur många kan stava till empati?
Satsa på dig själv, så satsar du på Sverige
och blir en närande och inte en tärande -
Värst av allt är att hamna ute i kylan i
                 "utanförfanskapet"

        Jag är hellre en fattig poet


 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-24 12:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kan bara hålla med Michaela här.
Bokmärker.
2008-10-25

  Michaela Dutius
nej inte många vet längre vad medkänsla och sympati är.
Vi lider alla- men i ensamhet
2008-10-25

    Erika H
Det blåser inte bara kallt utomhus. Det blåser även kallt inomhus. Mellan människor känns kylan som ett grepp ibland. Och solidariteten är borta.
Vi hastar oss igenom det som kanske är det enda vi får, detta liv. Vi sprätter runt och försöker hinna med allt. När sitter vi stilla i andningen och bara tänker?

Välskriven text. Många tankar väcks. En text som behövs. Alltid.

Tack för denna.
2008-10-24

  Teresia Ridell
Väl förmedlat !
Ja vad är "hög standard" när vi inte hinner umgås och bara vara ?
2008-10-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Inspirerad av
Mr Lindemann gott,
annars hade vi, kanske inte
just idag en så tänkvärd
vers fått!
*********
2008-10-24

  Måna N. Berger
Ännu längre sedan är det som vi glömde hur man stavar till solidaritet. Tack för en bra text!
2008-10-24
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP