Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förstämning

 

Efter ännu ett mord
på en liten flicka
har jag tappat mina ord
som brukar kännas kvicka

Under huden sitter
ett frostigt lager
det syns ingen dager
och hörs inget kvitter

Det finns ingenting att förtälja
för orden har mist sin makt
och då kan jag bara välja
en tyst minut som pakt

Kanske en dag i tysthet
att ägna åt flickan som dött
Istället för likgiltighet
gå vidare slappt och slött

En vanmakt förutan ord
ren tortyr för en poet
Vad är väl det mot ett mord
på en flicka som inget förstår eller vet

Det blåser så kalla vindar idag
Mitt hjärta är sorgset och armt
En solig dag då vi alla och jag
skulle njuta om det börjar bli varmt

Orden tar slut och tårar tar vid
Förståndet har upphört förstå
bilder inom mig tar strid
till lilla Engla tankarna gå

Min totala förstämning
gör dagens början svår
och lossar den fördämning
som inte släpper fram en vår

En tyst dag för Englas minne
en svår dag i allas sinne
Låt oss aldrig henne glömma
men om en bättre värld få drömma



 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-04-14 10:44



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Kunde inte låta bli.
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=631995

2008-04-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja detta skulle aldrig
ha fått hända, det är
ju att livet skända
kalla rysningar man får
aldrig dom släpper
vartän man går...
2008-04-16

    sunnanvind
Ja, visst är det så...allt känns så tyst inombords...
2008-04-16

  Gunilla VIP
En tyst dag för Englas minne.
Ja, så har det varit!
Är rädd för vad som håller på att hända.
En människas vansinnesdåd piskar upp en hatisk atmosfär som gör vad då..... mot oss alla som i denna atmosfär träder in.... vill ej hat....vill ej ond bråd död.....vill bara krama alla som lider.... och be för lindring.... sedan när tänket återinträder tillsammans med förnuftet....se vad som kan och måste göras i hela vårt samhälle, för att så långt det går, hindra människor utveckla förutsättningar för dessa illdåd....
2008-04-15

  Ilona _L
Ulla jag är med dig på varje bokstav, då mina egna ord tryter!
Kram Ilona
2008-04-14

  Michaela Dutius
Mycket mycket vacker!
2008-04-14

  Bibbi VIP
Står med Dig i \"en tyst dag för Englas minne\" i smärta, sorg och tårar.
Bokmärke
2008-04-14

    wildrosen
Orden tar slut och tårar tar vid ...ja ord känns överflödiga....
2008-04-14

  Yvonne
Vacker dikt om sorg och smärta över den grymma värld vi lever i.
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP