Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skottdag



vi röker
med någon annans lungor
lurar döden
från ett tåg
på väg mot dalgången
som är din rygg
när du ligger på magen
och röker
med någon annans
lungor

det är skottdag
i en februari
som ingen kommer minnas
men jag har en stickad tröja
du har fem koppar te
som ett extraliv
i en rostfri termos


det finns en pistol i rummet
vågar du läggar fingret om avtryckaren
frågar du
vågar du krama mig till döds?

det är ingen idé

(det låter inte
som på film)

vi överlever
för det är så man gör
på tåg
jag somnar
på dina skulderblad

och du

målar linjer
med ord

streck från nu

till vad som kommer





Fri vers av Talema
Läst 556 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-15 13:50



Bookmark and Share


    Karin_
Verkligen härlig text. Nästan så att man blir så där härligt förvirrad som läsare.
Jag ska nog inte säga så mycket mer.. Bra gjort i alla fall! :)
2008-04-15

  camillala
härlig läsning
det berör
2008-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Talema
Talema