Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsättning på kampen mellan det goda och det onda


Nattens femkamp III

Mina smutsiga, fula spöken
utmanade
mina vita, vackra änglar
i femkamp inatt


Spökenas syndiga leverne
hade dock försämrat
deras kondis
så katastrofalt
att änglarna vann med
FEM-NOLL


Rodnande av skam
dröp spökena iväg
ut i kalla natten


medan änglarna
triumferande
dansade hela natten


Sakta,......släpade spökena
sig hem
........
med svansen mellan benen


Hemkomna till Pappa Spöke
fick de bannor
för denna snöpliga förlust


Straffet blev utegångsförbud
under en månad
och en kost enbart
bestående av
frukt och grönsaker


Gänget av obstinata spöken
var dock så förblindade
av hämndlystnad


att de bestämde sig för att
trotsa Pappa spöke
och redan nästa natt
smög de sig iväg


beväpnade med svärd
och harm i sinnet
peppande varandra
smög de sig ut genom den
öppna balkongdörren


De förvarnade änglarna
stod väntande
på denna attack
beväpnade med sin
skönhet och godhet
vilken totalt avväpnade
de svärdbeväpnade spökena


Där stod de fäktande med sina svärd
svärjande, uppretade
men oförmögna
att rå på skönheten och godheten


och i ett försök att göra sig osynliga
vita som lakan
smygande utmed den vita väggen
dröp de åter iväg

skamsna......




Fri vers av Nic
Läst 230 gånger
Publicerad 2005-06-17 22:35



Bookmark and Share


    Idun 1
En härlig beskrivning av spökena speciellt.
Kan se deras uppsyn framför mig :)
Kommer det en forts? Kan snart bli en hel bok...
2005-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic