Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

välkommen till MAVA, avdelning 33

Öppnar ögonen

nej nej nej det är inte sant, inte igen

stänger ögonen

 

Vaknar upp av att jag själv spyr

pulsen piper till i den lilla tv-skärmen igen

en sköterska tittar till mig

mumlar att pulsen fortfarande är för hög

ber mig att säga mitt personnr igen

med facit på en lapp i handen

du mumlar konstaterar hon

 

Halsen är torr och ömmar 

ber om vatten

får fortfarande inte dricka säger de

får bara skölja munnen

 

Tar fler prover på mig

ber mig att andas

ber mig att ligga still

ber mig att andas djupt

Huvudet snurrar

andas, påminner hon

blundar igen

 

vaknar

är i en ny sal

illamående

kallsvettig

fler prover

jag ber att de ska låta bli

jag ber att detta ska ta slut

säger att jag mår bra

de ber mig säga mitt personnr igen

jag svarar ordentligt

Du mumlar fortfarande säger de

och sticker mig i armen

skakar av illamående

blundar

 

öppnar ögonen

är det en ny sal?

nej samma gamla dam ligger bredvid

hon pratar för sig själv

och har svårt med andningen

en tavla hänger framför mig

en vik, en sjö i milda färger

studerar färgerna grundligt

Tanten har två fåglar på sin tavla

i mitten mellan våra tavlor hänger en liten skylt

kisar med ögonen för att se vad som står

"välkommen till MAVA avdelning 33"

En ny läkare kommer in

är det den fjärde eller femte läkaren?

proverna visar på bättre resultat

så jag kan få åka hem

bara vila ut först

tack tack, mumlar jag

blundar

Reser snart hem till verkligheten igen

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bissen
Läst 732 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2008-04-18 13:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh, här får jag som läsare en
djup inblick, en resa, sitter
tillsammans, sitter på sjukhus-
sängen och ser & hör alltihop,
upplever det, du skriver/förmedlar
allt så väl och levande, jag känner
igen mig rätt mycket också, i din text,
på grund av "liknande" akut sjukhus-
upplevelse.
2008-10-31

  DanSan
**********************

Grattis till stjärnan . . .


**********************
2008-10-31

  isidore
om vi bytte huvuden skulle skillnaden nog ligga i att jag har längre hals än dig. bokmärker.
2008-08-07

  papessa
stark text mycket berörande och ångestladdad
2008-07-25

  Michaela Dutius
En starkt berörande text som borrar sig in.
2008-07-11

    Collection
Det är äkta och skrämmande. Jag får ont i mitt hjärta när jag läser.. jag önskar jag kunde hjälpa dig upp <3
2008-04-26

  aftermath
synnerligen ruggig framställning om vistelse på olustig plats
vet inte vad som föranleder diktarjagets uppvak
men det verkar allt annat än trevligt
men väl skildrat
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Bissen
Bissen