En man som jag inte träffat på många år ringer mig ibland
Jag har funderat på varför jag känner mig så illa till mods när vi talats vid
 Nu vet jag det

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En man som jag inte träffat på många år ringer mig ibland
Jag har funderat på varför jag känner mig så illa till mods när vi talats vid
 Nu vet jag det




Replik

 

Han
frågar
initialt
lite kort

hur mår du

sedan
övergår
han till att
berätta hur
han själv mår
vad han har gjort
vad han tänker göra
vem han har träffat
ätit lunch med och ska
träffa och äta lunch med
övergår
till att tala om vilken musik
han lyssnar på och vilken film
han ska se ikväll och
varför
just den skådisen
är så bra och den
filmen den boken

och
när filmen
börjar säger
han
hejdå
sköt om
dig

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-19 12:29



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ensamma hjärtan möts.....
men det blir inget möte
i dess riktiga bemärkelse.
Han mår säkert gôrbra
efter sina samtal med dig!
Du är en god lyssnerska!
Härligt att se att du också l
yssnar in dig själv!
Numera.
2008-04-21

  Michaela Dutius
Kan inte låta bli att ge dig denna dikt
Jag mötte Ester
vid busshållplatsen.
- hur mår du?
frågade Ester.

Det värmde mig
att hon undrade
hur jag mådde.

Innan jag hann svara
berättade Ester
att hon haft bältros.
Musklerna värkte
och det sprängde
i huvudet.
Och hon trodde
att en förkylning
var på gång.

Så kom hennes buss.
Så hon fick aldrig veta
hur jag mådde.

Poeten är okänd för mig(möjligen kan hon heta Winnie Törnqvist)
2008-04-21

  Michaela Dutius
Känner igen det där-har en bekant som gör likadant.
Väl beskrivet
2008-04-21

  Rosmarin
ja det blev faktiskt en pösig gubbmage - illustrativt!
2008-04-19

    ej medlem längre
Texten blev mycket bättre vänterplacerad. Man nästan ser hur han bröstar upp sig för att sen sjunka ihop på slutet...*L*
2008-04-19

  Rosmarin
kul med diktens form för att understryka hur han brer ut sig - och så han brer ut sig...ja det är bra beskrivet!...och nog finns det igenkänning alltid

jag tycker det där är så bra och säger så tydligt vad det handlar om att du skulle kunna ta bort slutet efter \"sköt om dig\" - att han inte är ett dugg intresserad av dig har liskom redan framkommit av texten - ja jag tror dikten skulle lyfta ännu mer i så fall!
2008-04-19

    ej medlem längre
Tydligare kan en egoists tankar inte beskrivas!*L*
Konstruktivt så är formen för denna fina dikt lite julgran och stör budskapet...
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP