Det var en gång ett litet litet hus och
en liten liten katt och en liten liten....
Nej, men det var en gång då bönderna fanns kvar här
TACK NINA för inspiration

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var en gång ett litet litet hus och
en liten liten katt och en liten liten....
Nej, men det var en gång då bönderna fanns kvar här
TACK NINA för inspiration




Det var bättre förr

Vårt lilla fritidshus - i en dalgång mellan bohusbergen
och marken utanför brukades och bonden kom med sin
gamla puttrande traktor för att harva så och skörda. . .

En liten stig ringlade sig utmed bergskanten och där var
lövverket sommartid som en sagosal när solens strålar
strilade genom bladverket och allt var så tyst så man
kunde höra spindlarna andas. . . .

Min allra första sommar här tillbringade jag barfota och
cyklade också barfota och fick taggar i fötterna men jag
ville inte ha några skor för det hade jag ju haft hela livet. .

En dag hörde jag kalvar låta någonstans lite längre bort
och jag tog min cykel och fick se att bonden hade satt ut
fyra stycken tjurkalvar på sin klöveräng och jag namngav
dem allihop och fick se att de inget vatten hade på ängen

Jag tog cykeln hem och fick fram en hink som jag fyllde
och så gav mig dit och satte fram den till kalven Drutten
som verkade så yster och busig och det var han också
för han välte hinken så vattnet rann ut och Knatte
Fnatte och Tjatte tittade långt efter mig

Min barfotasommar blev så lång som ett sommarlov
när man var liten och jag glömmer den aldrig. . . . . .


 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-19 19:06



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Underbar text som beskriver underbara ljusa sommarminnen!
.....och aldrig regnade det...... och när det väl regnade var det ingen hejd på det....!
2008-04-21

  Michaela Dutius
Underbar beskrivning av en skön barndomsommar!
2008-04-21

  katt.inc
Härligt med lite nostalgi, känns som det behövs ibland. Din text liksom Ninas sätter igång mina egna sommarminnen och jag tackar för det. Barfota är skönt.
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP