Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för örnen är vi bara små prickar utan något egentligt intresse.


Jag ser örnen i skyn

Jag ser örnen i skyn
som flyger så fritt
för min inre syn
byter jag mitt
liv i leran och dyn

Och får skarpare blicka
över en vidare vy
eller kanske dricka
från bäcken ren och ny

Men tyvärr

Jag är en staty
som dricker av dy
utan några vingar

Så örnen sig svingar
med skärpa i blick
som bara ett ögonblick
fastnar på mig
därnere i leran och dyn.




Fri vers av Dionysius
Läst 445 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-19 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius