Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vitsipporna sjunger...


Backen

I backen, står barnen
bugar i kåpor
skrattar, till
hovarnas gång

kören kallar
på livet i jorden
gäspande fötter
till skymningens sång

lukterna svävar
i vindarnas händer
smeker i öron av löv
klockor som tidernas fång




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 986 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-04-19 20:48



Bookmark and Share


  aol
underbart vackert skriftat, Fredrik, aol.
2010-01-17

  am
Du har taktkänsla, gillar det mystiska över denhär..
2008-05-07

  Elisabeth VIP
Tyckte om denna! Orden svävar liksom fram, känns lätta och soliga mot tanken. Tack!
2008-04-23

  Michaela Dutius
Oerhört peotisk och finstämt vacker hyllning till vårens budbärare
2008-04-21

    Lillemor
Vacker hyllning till
vårens prinsessor.

(Förstår inte heller en
kommentators
associationer..)
2008-04-20

  © anakreon VIP
Beklagar den kommentator
som inte förstår, eller inte
vill förstå denna hyllning.
2008-04-20

  Maria T
Underbart vacker lovsång till våren och alla blommor som tittar upp och alla knoppar som brister.
2008-04-20

  anits VIP
SÅ vackert,så vackert
en lovsång till våren
2008-04-20

    Maria Malm
Vacker vårpoesi..
2008-04-20

  Kristina Wallbing
Dikten förmedlar en känsla av triumf, samtidigt en ödmjukhet som i \"smeker i öron av löv\" inför skapelsen. Frisk vårluft!
2008-04-19

  korpfjäder
Våren! Och barnvisorna. Tillsammans blir det en njutbar anrättning!
2008-04-19

  Larz Gustafsson VIP
The Cute Klux Klan?
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö