Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
*suck*.


Konsten att drunkna

Drunkna
att han drog in vatten genom näsan
och andades ut all vår kärlek
i ett gammalt badrum
i ett rostigt badkar
med livet på lägsta volym
för att stänga ute
de kalla skriken från solnedgångar som
aldrig blev av 1945
då solen aldrig klev upp från andra sidan
jordklotet
som han aldrig klev upp på söndagar
och hon log med spermavita och emaljfläckade tänder
sa att
\"är det inte vackert väder idag\"
och han svarade
\"jag vet inte\"
för hjärtat ut genom näsan och
att han aldrig drog bort
midnatten från ögonen
gjorde det svårt att veta
vilket håll som var upp
och vilket håll som var ner
när kungen bytte frisyr
och hela Sverige stannade
för att låtsas att vi faktiskt har
faktiskt hade
ett liv
trots gummisnoddar runt handlederna
som slår tillbaka suddiga bilder från
en barndom där allt var bra där allt var
rent där allt var
snett som hans trianglar på
matematiken
som hans ögonfransar i mitten av
en augustidröm som aldrig blir verklighet
som honom i ett rostigt badkar
med hjärtformat vatten
utan att kunna sluta andas ut

drunkna
eller
att vi aldrig lärde oss att leva




Fri vers av Jolly Roger
Läst 390 gånger
Publicerad 2008-04-20 00:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger