Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så att jag ska kunna möta verkligheten

Jag vill väcka dig på morgonen med en kyss.
Och rostat bröd.
Dra mina fingrar genom ditt hår och nafsa på dina örsnibbar.

Sen vill jag sitta där i din stora säng.
Luta mitt huvud mot din axel.
Och lyssna på din röst när du ivrigt berättar om en film.
Som jag bara måste se.

Jag vill äta det där rostade brödet.
Smutta på mitt kaffe.
Fortfarande mot din axel och lyssna på när du läser för mig.
Några kapitel från boken du för tillfället är uppslukad av.
För jag bara älskar att höra din röst.

Sen vet jag att jag kommer spilla kaffe i din säng.
Men det är du van vid.
För jag är lite klumpig.
Och gårdagens fläckar är inte borta än.
Inte de från förrgår heller.

Du kommer retas med mig.
Låtsas muttra.
Jag gillar när du låtsasmuttrar.
Det är roligt.
Sen kommer du skratta.
Och säga att vi passar ihop du och jag.
För i ärlighetens namn.
Så är ju du också väldigt klumpig.

Efter en stund kommer jag lämna dig.
Men inte för alltid.
Nej aldrig för alltid.
Bara för att ta tåget in till verkligheten över dagen.
Jag kommer givetvis tillbaka till kvällen.
För att fortsätta läka din själ.
Pussa din panna.
Och skratta åt dina fånigheter.

Jag kommer givetvis tillbaka.
För jag behöver få somna med dig.
Så att jag över huvud taget ska kunna möta verkligheten dagen därpå igen.






Fri vers av Glittra G
Läst 637 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-04-22 03:16



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Åh så fint, så vackert, kärleksfullt, uj så härlig dikt.
2008-04-23

    sunnanvind
Underbara rader...blir så glad av dom!:)
2008-04-23

  friheten
Helt fantasiskt, få en som inte upplevet den typen av kärlek att tapa haken. Alla önskar vi en sådan liv, men ibland måste man acceptera att inte alla får det.

Från 1 till 10, så får den defentiv en 10a.
2008-04-23

    Melona
ja, du glitter
det är fint med tillhörighet!

en skön text med vacker önskan
2008-04-23

    eventualiteter
men åh.
lite enkelt sådär.
och jag gillar det.
2008-04-23

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
gillar den enkla harmonin, det lösa anspråket, ler när jag läser. Igenkännande på ngt sätt.
2008-04-22

  Dr Jimmy Johansson The 777
Glittra G Glittra G o Glittra G om jag får be om din hand.
2008-04-22

  korpfjäder
Så gott att läsa efter din förra text - den tilliten och kärleken i samma poet som också kan skildra den fullständiga förnedringen.
Wow!
2008-04-22

  Larz Gustafsson VIP
Du låter som min idealkvinna.
2008-04-22

  Michaela Dutius
Mycket vacker kärlekshyllning!
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G