Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ängel i min klass

Jag blev kär i söta Kristina
hon var den vackraste jag någonsin mött
med ett hår som en bokmärkes ängel
i mitt hjärta hon någonting fött
varje dag till skolan jag dansa
om regnet det så öste ner
jag kunde ej henne vara förutan
jag ville ju bara se mer

Men en dag när jag till skolan ska vandra
har jag en känsla jag ej kan förstå
fast solen den sken på oss alla
och himlen den var ju så blå
det var något som inte vill stämma
när jag närma mig skolans gård
där flaggan den vajar på halvstång
kändes världen plötsligt så hård

Vår fröken har sagt till oss dagen innan
att Kristina hon mår inte bra
men att doktorn har varit och tittat
så hon får den vård hon ska ha
jag slänger min väska och jacka
och rusar till rektorns kontor
men i trappan jag möter en kvinna
hon gråter det är hennes mor

Jag stannar och frågar försiktigt
hur mår Kristina i dag
hon svarar medan tårarna rinner
att sjukdomen ej släppte sitt tag
jag känner paniken i kroppen
Kristina är väl inte död
för i skolväskan som jag har burit
jag hade en ros som var röd

Den skulle jag ge till min kärlek
och få svar på en fråga jag har
om hon hyste samma känslor
dessa känslor som jag ännu har kvar
men på kyrkogården de henne
ner sänker i en kista i vitt
jag lägger min ros där på locket
och fogar mig i ödet mitt





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tärningen är kastad
Läst 682 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-22 17:49



Bookmark and Share


    Jojjan
Jag kan inte annat än att hålla med de föregående kommentarerna. Sorgligt och vackert!
2008-08-23

  Thommy
Vacker och sorglig och väl skriven, en applåd till dig.
2008-04-24

  Bodil Sandberg VIP
Fantastiskt snyggt..om jag får uttrycka mig spontant..du har sannerligen känsla för känsla..så att säga...oerhört vacker poesi!!!
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad