Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skidalpinism III

Piskande snö
våra skaljackor
fladdrar som
färgglada
böneflaggor
över kall hud

Vassitjåcka osynligt
slukat av stormen

det enklaste berget
verkar bli oss övermäktigt

Oh tack du stora berg
du stora natur

för att du ödmjukar mig och påminner mig
om hur mycket jag har att lära

Vi kommer ju från dig
Lever genom dig
Utan dig finns inget

I bland är vi för små
I bland är det klokast att vända om
Det skadar aldrig att försöka
Så länge man gör sitt bästa ska man alltid vara nöjd

Floskler och plattityder
för dom flesta
blir så verkliga
i din
närhet

Oh tack stora berg, stora natur
för att du påminner mig
om min korta tid

för att du påminner mig
om att förvalta den
och dina blommor och stenars tid väl






Fri vers av SportPoeten.
Läst 396 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-23 08:11



Bookmark and Share


  Mästaren och Margarinet
Du har alltså varit i Himalaya också. Jag önskar mig dit ibland. Drömmer. Vi får se om det räcker för att få den universella anden att ta mig dit.
2008-06-19
  > Nästa text
< Föregående

SportPoeten.
SportPoeten.